Alchemy England

Het verhaal van Alchemy begon met twee jongens uit Manchester, Geoff Kayson en Trevor Phillipson. Autodidact, amateurkunstenaars en modelbouwers. Platzak, werkloos en geïnteresseerd in de rock en punk scene in 1977, begon GK met het maken van anti-sieraden en verkocht het aan de lokale winkels, bij optredens en via postorder. De vraag groeide, de twee werden een team en al snel maakten ze tinnen schedel-sieraden en werden ze gevraagd om de merchandising van verschillende bands te maken.

Alchemy's Rock en Goth juwelen, de band-merchandising en hun reputatie nam toe, en al snel groeide Alchemy uit tot een klein gezelschap van jonge, creatieve misfits gespecialiseerd in een alternatieve levensstijl.

 Nu, 35 jaar later en nog steeds onder de oorspronkelijke eigenaar, is het Engels bedrijf op basis van kunst, design, productie en distributie uitgegroeid tot een internationaal merk. Het mooie aan Alchemy is dat ze een self-contained organisatie zijn. Ze doen vrijwel alles zelf in de UK. Van ideeën en concepten geïnspireerd door tal van kunstwerken, het ontwerpen van de producten, de productontwikkeling tot de met de hand gemaakte commerciële productie. En ten slotte distributie van dit alles.

Alchemy staat het best bekend om hun fijn Engelse tin creaties, maar ook omwille van de hoge afwerkingsgraad van hun unieke ontwerpen in een uitzonderlijke kwaliteit.