About our brands

Het verhaal van Alchemy begon met twee jongens uit Manchester, Geoff Kayson en Trevor Phillipson. Autodidact, amateurkunstenaars en modelbouwers. Platzak, werkloos en geïnteresseerd in de rock en punk scene in 1977, begon GK met het maken van anti-sieraden en verkocht het aan de lokale winkels, bij optredens en via postorder. De vraag groeide, de twee werden een team en al snel maakten ze tinnen schedel-sieraden en werden ze gevraagd om de merchandising van verschillende bands te maken.

Alchemy's Rock en Goth juwelen, de band-merchandising en hun reputatie nam toe, en al snel groeide Alchemy uit tot een klein gezelschap van jonge, creatieve misfits gespecialiseerd in een alternatieve levensstijl.

 Nu, 35 jaar later en nog steeds onder de oorspronkelijke eigenaar, is het Engels bedrijf op basis van kunst, design, productie en distributie uitgegroeid tot een internationaal merk. Het mooie aan Alchemy is dat ze een self-contained organisatie zijn. Ze doen vrijwel alles zelf in de UK. Van ideeën en concepten geïnspireerd door tal van kunstwerken, het ontwerpen van de producten, de productontwikkeling tot de met de hand gemaakte commerciële productie. En ten slotte distributie van dit alles.

Alchemy staat het best bekend om hun fijn Engelse tin creaties, maar ook omwille van de hoge afwerkingsgraad van hun unieke ontwerpen in een uitzonderlijke kwaliteit.  

 

Opgericht in het jaar 2000, is Collectif ontstaan ​​in Londen als een kraam op Camden Market. In de afgelopen vijftien jaar zijn ze flink uitgegroeid.

Collectif ontwerpt en maakt zijn eigen unieke assortiment van kleding, geïnspireerd op de stijl van de jaren 1940 en '50, evenals pin-up en rockabilly stukken. Ze voeren een breed scala van sieraden en accessoires in, gemaakt door Collectif, samen met een select aanbod van ontwerpers en leveranciers die een aanvulling zijn op het merk.

Veelzijdigheid en originaliteit doordringt de Collectif-filosofie en het assortiment is perfect voor mensen die op zoek naar iets anders. Ze combineren nieuwe mode trends met klassieke Vintage stijlen, samen met een goede scheut rock and roll!

Voor Collectif zijn de collecties meer dan mode, ze gaan over het creëren van een tijdloos gevoel van romantiek en glamour tegen een onconventionele achtergrond.

Het team:

Elspeth Johnson 
Elspeth is de oprichter van Curiology. In eerste instantie bedacht in oktober 2010, na een paar maanden reizen in de VS, zonder enige motivatie om de 3 uur durende rit te herstarten van en naar het werk. Wat begon als een zeer voorzichtige stap uit de wereld van Piercing en Tatoeages, wat gepruts met klei en cameo's, werd een 5 jaar durende wervelwind. Na een naamswijziging en een nieuw logo, een nieuwe medewerker én een huwelijk werd Curiology Ltd wat het vandaag den dag is. 
Liam Johnson
Liam genoot van een rustig leven toen Curiology langs kwam en dat allemaal veranderde. In een vroeg stadium van de hofmakerij, realiseerden Elspeth en Liam dat de ene de dromen en ideeën had  en dat de andere de technische vaardigheden bezat om die ideeën in de realiteit te brengen. Kort daarna werd, dankzij crowdfunding, een lasercutter aangekocht en de rest is geschiedenis.

Liam is werkzaam als Digital Designer en leeft samen met zijn meest veeleisende klant. Hij doet al het beeldmanipulatie, de verwerking, het snijden, 3D-printen en natuurlijk niet vergeten... de koffie zetten. 

Alle Dolly Cool producten zijn ontworpen, geïllustreerd en geproduceerd door Clare vanuit het niets in haar thuisstudio in Manchester, Verenigd Koninkrijk. 
Zoals ze zelf al zegt: Cool Jewels & Accessories for Rockin Galls!

 The Rogue + The Wolf hebben 3D-geprinte sieraden en accessoires voor avant-gardistische mode liefhebbers en degenen die zich willen onderscheiden van de massa.

Ze combineren geeky technische uitmuntendheid met hun gevoel voor mode om nieuwe, spannende en innovatieve ontwerpen te brengen.

Het merk werd geboren uit de samengevoegde geesten van Eloise en Michael (zij wierpen lang, lang geleden een charme-spreuk uit op elkaar en zijn sindsdien onafscheidelijk). Ze wilden samen mooie dingen maken en begonnen in 2011 te ontwerpen. En inderdaad... Mooie dingen volgden.

Het team:
Eloise H.R
Mede-oprichter en creatief directeur. Als creatieve stuwende kracht achter het merk, is Eloise een échte heks als het gaat om het creëren. Haar achtergrond in de kunst en architectuur staat haar toe om elke denkbare vorm zij zich voorstelt tot leven te roepen. Eloise's onverwachte ontwerpkeuzes mengen zich op magische wijze met haar trend voorspellend vermogen. 

Michael W.
Mede-oprichter en technisch directeur. Als technische tovenaar van het merk, is Michael's kunstenaarschap te zien door de magie van 3D-printing. Hij speelt met de lasers en de nummers totdat elk concept en ontwerp werkelijkheid wordt.

 

Hun leven leiden ze op één snelheid: Too Fast. 
Die liefde voor snelheid, horror en punkrock, wordt weerspiegeld in alles wat ze doen.
Dus als het gaat om het ontwerpen, zijn ze voortdurend bezig hun grenzen te verleggen. Dat is waarom we alles van hen kunnen verwachten. Of het nu een pin-up jurk met zombies is of een paar skelet combat boots. Als het maar rock'n f @ # kin' roll is. En omdat ze zelf dragen wat ze ontwerpen, kunnen we er op rekenen dat de Toofast perfect past in de alternatieve stijl waar we allemaal zo van houden.

Ook al begon het als een feestje op de punkrock manier, namelijk als een doe-operatie in een kleine, onverwarmde kelder, is Toofast uitgeroeid tot een groot merk dat altijd trouw is gebleven aan haar roots. De designers zijn zeer toegewijd aan het behoud van de DIY geest waarmee het allemaal begon. En we mogen er zeker van zijn dat ze zich er aan zullen vasthouden totdat het uit hun koude, dode handen gewrikt wordt.